KURZUSOK

Karbonsemlegesség elérése gazdaságosan

Kinek ajánljuk?

Ezt a kurzust cégvezetőknek, illetve a cégek erre a területre specializálódott szakembereinek hoztuk létre, akik szeretnék cégüket egy sikeres jövőbe vezetni a klímaváltozás vészjósló prognózisai ellenére.

Szeretné, ha a cége profitábilis és stabil vállalkozás lenne a klímaváltozás révén egyre bizonytalanabbá váló jövőben is? Szeretne klímatudatosabb cég irányába fejleszteni úgy, hogy közben a cége gazdaságossága javuljon? Ha szeretné hinni, hogy cége aktív részese lehet a klímaváltozás elleni harcnak, akkor a tanfolyam fontos válaszokat nyújt a továbblépés irányába. Segítünk a helyes szemlélet kialakításában, és abban, hogy hogyan alkosson sikeres koncepciókat és irányokat cégének életben.


"Az Európai Unió 2050-es karbon semlegességi célkitűzése minden cégre, szervezetre érvényes. Ennek elérésére karbon semlegesítési terv készítés szükséges, melynek segítségével a legoptimálisabb fejlesztések mentén érhető el ez a célkitűzés."


Időpont

A következő kurzus előreláthatólag 2023. szeptember 21-én indul el. Minimum létszám: 10 fő. Részletesebb információt a regisztrálás után kaphat emailben.

Helyszín

A kurzus hat alkalma személyesen kerül megtartásra a 7630, Pécs, Hegedűs János u. 4. címen.

Előadó: Dr. Dittrich Ernő

Egyetemi oktatóként, kutatóként, tervezőként és feltalálóként végzem a munkám, legfőképp vízépítési és környezetvédelmi területen. Magánemberként mindig érdekeltek a lélek mélységei.

Kisgyermek korom óta zavar az emberiség és a természet viszonya. Ahogy mi emberek a természettel bánunk, az embertelen. Ami elég furcsa. Hogy lehet, hogy az emberek az embertelenek? A klímaváltozás a legvégső figyelmeztetés a természet részéről. Húsz éve motoszkál a fejemben a kérdés: hogy lehetne a klímaváltozás problémakörét megoldani? A válaszra egyértelműen megtaláltam a megoldást. Kialakult a fejemben egy rendszer, mely átvezeti az emberiséget egy környezettudatos és boldog világba. Megírtam a "Jövő neve Élet" című könyvemet, amely nemcsak a klímaválságra ad megoldást, hanem az életedet is jobbá teszi, sőt az emberiség társadalmi problémáit is helyesebb irányba állítja.

Mivel cégvezető vagyok, tudom, hogy magam is komoly felelősséggel tartozom a bolygónk jövőjéért. A hasonlóan gondolkodó cégvezetők és képviselőik részére előkészítettem egy olyan tanfolyamot, amelynek során a résztvevőkkel együtt, közösen dolgozunk ki a vállalkozásaik számára egy-egy saját "zéró karbon útitervet". Az Európai Unió 2050-es karbon semlegességi célkitűzése minden cégre, szervezetre érvényes. Ennek elérésére karbon semlegesítési terv készítés szükséges, melynek segítségével a legoptimálisabb fejlesztések mentén érhető el ez a célkitűzés.

Így zajlik a képzés

A kurzus hat alkalomból áll, és havonta 1 napot vesz igénybe. A cél, hogy a kurzus végére saját karbonsemlegességi útíterv álljon össze minden résztvevő vezető/képviselő cégénél. A jelenléti alkalmak mellett a kurzus része két hetente az online, vagy személyes konzultáció. 

A képzés bonyolítása kapcsán együttműködünk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával (PBKIK). A PBKIK felnőttképzési engedélyszáma: E/2020/000151, felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/006151.


A képzés tematikája a következőképpen épül fel: 

  1. Mekkora a baj? A jelen klimatikus helyzet a Magyar cégek számára, milyen változásokat jelent. Összefüggés a gazdaság és a klímaváltozás, valamint a vonatkozó jogszabályok között. Hogyan kell kitűzni az optimális karbonsemlegességi célokat?
  2. Jelenlegi karbonmérleg kiszámítása, valamint annak módjai.
  3. Karbonmérleg csökkentésének jogi és gazdasági lehetőségei. Karbonmérleg csökkentésének műszaki lehetőségei 1. rész. 
  4. Karbonmérleg/üvegházhatású-gáz kibocsátás csökkentésének műszaki lehetőségei 2. rész. A különböző műszaki, jogi és gazdasági lehetőségek összehasonlítása. Költség-haszon elemzés.
  5. Karbonsemlegességi útiterv költséghatékony kidolgozása.
  6. Bemutató és konzultáció. 


Az első kurzus és a kész karbonsemlegességi útiterv ára most akciósan 600.000 Ft helyett

csak 499.000 Ft

További részletekkel a regisztrálás követően e-mailben szolgálhatunk.


Dr. Dittrich Ernő

A kurzus vezetője

A Pécsi Tudományegyetem Környezetmérnök Tanszékének oktatója, kutató, feltaláló, vezető tervező és műszaki szakértő . 


Szeretne kapcsolatba lépni velünk?

© 2022 JustDoBetterWorld | Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el